Referenssit

REFERENSSIMME

 

Etsitkö vaihtoehtoa materiaalin pinnoitukseen tai ylipäänsä oikean materiaalia oikeaan käyttötarkoitukseen? Tai olisiko tarvetta tutkia ja kehittää tuotteesi rakennetta kestämään tarvittavaa rasitusta?

 

Oikean materiaalin valitseminen oikeaan tarkoitukseen on usein haastavampaa, mitä alun perin oltiin ajateltu. Usein pienillä muutoksilla materiaalissa voi olla suurikin merkitys rakenteen kestävyyteen. Toisaalta usein on tärkeää keskittyä kestävän rakenteen lisäksi tuotteen ulkonäköön. Oikeanlaisella pinnoitteella saadaan tuote näyttämään viimeistellyltä ja tuottamaan haluttu mielikuva. Muovi saadaan esimerkiksi näyttämään metallilta ja metalli muovilta. Lisäksi hyvä pinnoite suojaa tuotetta mekaaniselta ja kemialliselta, sekä valon aiheuttamalta kulumiselta ja muutokselta.

 

Haastavia kohteita ovat eri materiaalien yhdistelmät. Esimerkiksi kun halutaan erittäin viimeistelty lopputulos yhdistämällä alumiinia ja muovia saumattomasti, sekä rakenteeltaan lujasti. On valittava oikeanlaiset ja yhteensopivat materiaalit, niiden valmistus ja työstö, sekä sopiva pintakäsittely ja viimeistely.

 

Rakennetta voidaan tutkia simuloimalla, joka auttaa ymmärtämään tuotteen käyttäytymistä eri olosuhteissa ja rasitustilanteissa. Samalla kyetään kehittämään rakennetta niin, että tuotteen valmistus olisi helpompaa, materiaalin menekki olisi vähäisempi, osa olisi kooltaan pienempi tai rakenne olisi rasitukseen nähden kestävämpi. Simulointien avulla tuotekehitykseen kuluvaa aikaa voidaan lyhentää huomattavasti ja tarvittavien proto osien määrä pienentyy. Samalla kyetään tutkimaan eri materiaalien toimivuutta tuotteessa, sekä eri olosuhteiden vaikutusta tuotteen rasittumiseen.

 

Fyysisten testien tärkeyttä ei kuitenkaan voi väheksyä vaan ne ovat oleellinen osa tuotekehitystä. Oikeanlaisella suunnittelulla testauksesta saadaan hyötyä mahdollisimman paljon. Oikea määrä testejä ja näytteitä, sekä oikeat testimenetelmät takaavat tehokkaan avun tuotekehitykselle.

 

Alle olemme lisänneet muutamia referenssejämme vuosien varrelta.

 

Soita meille:

(+358) 050 480 3297

Email:

info@matmast.com